Scones
Kategori: Allmänt
Jag gjorde Scones med systra mi, här på morgonkvisten (med lite hjälp av mor min).
Jag älskar Scones, en riktig engelsk klassiker med lite marmelade i det skurna brödet.
Väldigt enkelt!
Scones
Ca 16 st
Du behöver:
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
100 g rumsvarmt margarin
3 dl mjölk eller filmjölk
Gör såhär:
1.) Sätt ugnen på 250 grader.
2.) Blanda i alla ingredienser förutom mjölken/filmjölken.
3.) Knåda degen och häll sedan ner mjölken i omgångar.
4.) Knåda allt vad du har, men jobba inte för länge med degen! Degen skall bli luftig.
5.) Nu skall du rulla degen till medelstora bollar, du får göra vilken storlek du vill men tänk på att bakpulvret kommer göra brödet något större i ugnen. När du rullat en del av degen till en boll så platta till bollen på bakplåten (kom ihåg bakplåtspapper) och gör så med hela degen. Om du inte får plats med alla bollar på en plåt, så sätt de övriga på en egen bakplåt och grädda dem efter första plåten.
6.) Nagga de platta och ogräddade brödet med en gaffel (de små hålen på brödet, på bilden, är gjorda av gaffeln). Att nagga brödet är bara för att det ska vara snyggt.
7.) Grädda i 10 minuter.
När de är klara:
Lägg en ren kökshandduk i en ganska stor brödkorg och placera sedan Scones*en i korgen och vik sedan över halva delen av handduken över brödet, så att de håller värmen.
Servera & njut!
Bloggadress: http://tildazblogg.blogg.se